Alustab Põhja-Sakala valla bussiliin nr 61, mis täiendab Võhma ja Olustvere inimeste võimalusi liikuda tööpäeva hommikul Viljandisse

10. nov. 2021

Alates 15. novembrist alustab uus bussiliin nr 61 Viljandi – Olustvere – Võhma – Olustvere – Viljandi, mis väljub tööpäeva hommikuti Viljandi bussijaamast kell 6.40, jõuab Olustverre kell 7.00 ja Võhmasse kell 7:10. Buss väljub Võhmast kell 7:15, Olustverest kell 7:25 ja jõuab Viljandi bussijaama kell 7:50.
Bussiga sõitmisel kehtivad samad nõuded nagu Viljandimaa avalikel maaliinidel. Bussi tuleb siseneda esiuksest ja sõidu registreerimisel elektroonilise sõidukaardiga peab reisija teatama bussijuhile sihtpeatuse. Sõit maksab 0 eurot. Bussiga saavad sõita kõik soovijad.

Liini vajadusest andsid märku Põhja-Sakala valla Võhma, Olustvere ja Tääksi piirkonnas elavate Viljandi Gümnaasiumis ja Viljandi Kutseõppekeskuses õppivate laste vanemad, kelle mure oli, et bussid jõuavad hommikuti Viljandi linna liiga vara. Põhja-Sakala vald koostöös Viljandimaa Ühistranspordikeskusega leidsid, et kõige kiirem võimalus liini loomiseks on, kui Põhja-Sakala vald hangib õppeaastaks avaliku liiniveo teenuse ja kui liin on mõnda aega käigus olnud, saab analüüsida, kas tegemist on ainult õpilasveo tunnustega liiniga. Kui selgub, et liini kasutab hulk tööle sõitjaid, siis on võimalik esitada Transpordiametile taotlus liini riigieelarvest doteerimiseks.

Liini rahastab 100% Põhja-Sakala vald ja esialgu on see tööpäeviti käigus 23. juunini 2022. Vedajaks on AS GoBus.

» Liin nr 61 sõiduplaan

Alustab Põhja-Sakala valla bussiliin nr 61, mis täiendab Võhma ja Olustvere inimeste võimalusi liikuda tööpäeva hommikul Viljandisse was last modified: november 10th, 2021 by kaupo