Kooliaasta algus ühistranspordis

30. aug. 2022

  • Kooliaasta algus toob muudatused bussiliinidel nr 26, 28B, 43A, 43B, 50B ja 59B. Sõiduplaanid on leitavad internetis www.peatus.ee.
  • Bussiliini nr 20 ümbersõit seoses Võlli silla remondiga kestab 19. septembrini.
  • Palume lastevanematel üle kontrollida õppurite sõidukaardi olemasolu.

Käes on kooliaasta algus ja palume lastevanematel  üle kontrollida, kas õppuritel on olemas sõidukaart. Kahe eurost  kaarti saab osta bussijuhtidelt.
Viljandimaa maaliinidel tuleb bussi siseneda esiuksest ja sõidu registreerimisel peab reisija teatama bussijuhile sihtpeatuse. Kui reisijal ei ole  sõidukaarti, siis väljastab bussijuht paberist pileti, mis tuleb alles hoida reisi lõpuni. Viljandi linnas ja selle lähedal sõitvatel liinidel nr 2, 3, 6, 7, 8, 9, ja 10 tuleb bussi sisenedes sõit tuvastis registreerida. Nendel liinidel ei pea bussijuhti sihtpeatusest teavitama ja bussijuht paberist piletit ei väljastata. Sõit Viljandimaa bussides maksab 0 eurot. Sõidu registreerimine on kohustuslik. Registreerimata sõit loetakse piletita sõitmiseks, mille eest võib määrata trahvi.

1. septembrist muutuvad liinide nr 26, 28B, 43B ja 50B sõiduplaanid

nr 26 lisatakse hommikusele ja pealelõunasele Järveküla ringile uus bussipeatus „Metsa“. Nõudluse puudumisel jäetakse ära „Soo“ ja „Tohvre“ bussipeatused.
Hommikuse ja pealelõunase  Mõnnaste  ringi marsruut muudetakse vastupidiseks. Ring algab Mäe-Jassi peatuse asemel Kuude peatusega ja ringile lisatakse „Ämmuste kooli“ bussipeatus.
nr 28B Ramsilt kell 5:38 ja kell 6:03 väljuvatel reisidel muudetakse peatuste läbimise aega alates „Orika“ bussipeatusest.
nr 43B muudetakse koolilaste paremaks teenindamiseks Mustlast kell 15:25 väljumine 10 minutit varasemaks kell 15:15.
nr 50B lisatakse Viljandist väljumisel sisenemiseks ja Viljandisse saabumisel väljumiseks „Ugala“ bussipeatus.

2. septembrist muutuvad liinide nr 43A ja 59B sõiduplaanid

nr 43A lisatakse hommikul enne Pahuvere peatusest väljumist „Kukese“ bussipeatus. Liin alustab sealt kell 7:22.
nr 59B muudetakse Olustvere õpetajate ja õpilaste paremaks teenindamiseks Viljandist kell 7:50 väljumine 5 minutit varasemaks kell 7:45.

Liin nr 20 ümbersõit seoses Võlli silla  remondiga kestab  19. septembrini

OÜ Järelepinge Inseneribüroo andis teada, et Võlli silla ehitustööd võtavad  rohkem aega ja silla avamine nihkub 2 nädalat edasi  19. septembrile. Kui tööd saavad varem valmis, siis avatakse sild liikluseks varem.

Ehitustööde ajal jäävad bussiliinil nr 20 teenindamata bussipeatused Ängi, Väljaotsa, Jaburi, Kalme ja Nõmme. Ümbersõiduks Kildult Suure-Jaani kasutab buss Epra – Kildu teed. Bussipeatused Kukemurru, Laninga, Tooba ja Võlli teenindatakse nõudepeatustena väljumiseks ja sisenemiseks.

Nõudepeatuste teenindamine toimub tellimuse alusel. Kui soovid sõita tavapeatusest nõudepeatusesse, siis anna oma sõidusoovist bussijuhile teada bussi sisenedes. Kui soovid siseneda nõudepeatusest, siis esita tellimus vedaja infotelefonile 4340089 hiljemalt sõidule eelneva päeva kella 18:00-ks. Nõudepeatusele saad tellimuse esitada ainult sõiduplaanis ette antud päevade ja kellaaegade kohta.

Palume arvestada sõiduplaanist kõrvalekaldumisega kuni 5 minutit.

Viljandimaa avalike liinide infotelefon: 43 40 089, infotelefoni tööaeg: 8:00 – 18:00.

Võlli ümbersõidu skeem

 

 

Kooliaasta algus ühistranspordis was last modified: august 30th, 2022 by kaupo