Liikluskorralduse muutus Viljandi linnas

1. sept. 2020

Seoses Viljandi kesklinna tänavate rekonstrueerimise järgmise etapi algusega suletakse kolmapäeval, 2. septembril liikluseks Tallinna, Uue ja Uku tänava ristmikud. Kui Uku tänava ristmik suletakse täielikult, siis Tallinna ja Uue tänava ristmikul hakkavad läbi pääsema ühistransport ja kohalikud elanikud, kes vajavad ligipääsu oma kinnistule. Juurdepääs Keskuse tänavale, Centrumi kaubanduskeskusele ja bussijaamale jääb endiselt Uuelt tänavalt, kuid Tallinna tänavale pääsemiseks tuleb kasutada Maramaa puiesteed.

Muutub ka ühistranspordi liikumine. Uue tänava poolt tulevad bussid hakkavad sooritama Centrumi juures vasakpööret Tallinna tänavale ja liiguvad sealt edasi Jakobsoni tänavale turu poole. Bussijaama juures Uuel tänaval asuv saabuvate busside peatus jääb alles, kuid saab ajutise tähistuse ja liigub Tallinna tänavale. Bussijaama peatused Tallinna tänaval jäävad kasutusest välja, nende asemel luuakse Köleri tänavale ajutised peatused.

Tallinna ja Jakobsoni tänavate ristmikku saab endiselt läbida vaid otse, Viiratsi suunal. Kesklinna poolt Tallinna tänavat pidi haigla juurde ja sealt tagasi suunduvad bussid nr 10 ja 2A hakkavad liikuma marsruudil Uku – Köleri – Looga – Nurme – Tallinna ja vastupidi. Muus osas jäävad bussid endiselt kasutama Kivi ja Savi tänavat.

Vabaduse platsi ja Raamatukogu bussipeatused on asendatud Turu peatusega. Kõik liinid mis väljuvad Turu peatusest kas Männimäe või Kantreküla suunas, liiguvad Valuoja puiestee kaudu ning peatuvad Ugala peatuse asemel Teatri peatuses.

Seoses liikluskorralduse muudatusega kehtestatakse mitmel pool täiendavad parkimiskeelu alad, millest tuleb kinni pidada, et tagada ühistranspordi läbipääs.

Lähemalt: teede spetsialist Heikki Teearu, telefon 435 4715, e-post heikki.teearu@viljandi.ee

Ümbersõiduskeemid: Busside nr 10 ja 2A ümbersõit  Viljandi linnas alates 3. septembrist.pdf

Liikluskorralduse muutus Viljandi linnas was last modified: september 2nd, 2020 by kaupo